Tjäderschnitzel med rödvinssås och lökmarmelad

Tjäderschnitzel med rödvinssås och lökmarmelad
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Tjäderschnitzel med rödvinssås och lökmarmelad

10 ingredienser

Tjäder och orre är de enda skogsfåglar där innerfilén är vit. Så jag har skurit ut den vita delen och stekt den lättare än den mörkare delen av bröstet som ligger under. Snabbt och enkelt.

Se recept på Leif Mannerströms rödvinssås

Ingredienser

portioner
  • 2 tjäderbröst
  • 2 dl rödvinssås
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Lökmarmelad

  • 0,5 kg gul lök
  • 75 g smör
  • 30 g rörsocker
  • 8 cl hallonvinäger
  • 3 cl svartvinbärslikör

Gör så här

  1. Börja med lökmarmeladen. Skiva löken och fräs den sedan i smör utan
  2. att den får ta färg.
  3. Tillsätt sockret och vinägern samt likören.
  4. Låt sjuda
  5. på svag värme tills löken är klar, mjuk och inkokt.
  6. Ta bort den ljusa innerfilén ifrån tjäderbrösten. Frys fågelbrösten lätt,
  7. så blir köttet lättare att skära.
  8. Skär brösten i diagonala skivor (fyra av
  9. varje bröst).
  10. Banka dem försiktigt så att du får 8 schnitzlar.
  11. Skär innerfiléerna i 2 bitar.
  12. Stek schnitzlarna snabbt i en varm panna
  13. så att de är rosa inuti. Stek sedan bitarna av innerfilén.
  14. Servera schnitzlarna med lökmarmeladen, kall eller ljummen, samt rödvinssåsen.