Stekt vildsvinskorv med gnocchi, morötter och spenat

Stekt vildsvinskorv med gnocchi, morötter och spenat
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

Laga en egen tillverkad korv av vildsvin, och servera med pasta och grönsaker.

3 september 2008
Visa mer

Du behöver

  • 100 g rimmad kalvtunga alt. basturökt skinka
  • 100 g rimmad fläsksida
  • 350 g finmalet vildsvinskött
  • 250 g grovmalt lite fetare vildsvinskött
  • 30 g finhackad schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 g kryddblandning av kanel, nejlika, svartpeppar, gula senapskorn
  • 10 g persilja
  • 10 g timjan
  • 10 g sichuanpeppar
  • 0,4 dl valfri ljus buljong
  • 1 tsk nitrit (köps på Apoteket)
  • 1,5 m grisfjälster
  • 3 tsk salt
  • 600-800 g gnocchi, (ett paket)
  • 1 paket (200 g) hel, fryst spenat
  • 3 msk smör
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 krm muskot
  • 1 st stor kantskuren morot
  • 1 tsk smör
  • socker
  • salt och peppar

Till servering

  • grov dijonsenap

Gör så här

  1. Koka kalvtungan samt fläsksidan.
  2. Tärna dem, finhacka kanel, grovmal löken, nejlika, svartpeppar samt de gula senapskornen i en pepparkvarn.
  3. Blanda sedan alla ingredienserna och gör ett smakprov.
  4. Skölj fjälstret väl. Stoppa den med färsen och gnid in korven med lite vanligt salt och låt ligga över natten.
  5. Ånga korven i ångugn.
  6. Alternativ till ångugn: koka upp vatten med peppar, lök och morot, låt sjuda med korven i.
  7. Stek den vid servering.
  8. Tillred gnocchin efter anvisning på paketet. Fräs spenaten i smör med finhackad lök.
  9. Smaka av den med salt och lite muskot.
  10. Koka upp vatten och skiva morötterna tunt så att de får formen av rektanglar.
  11. Koka morötterna i det saltade vattnet tills de är lagom mjuka.
  12. Vid servering, koka upp dem igen i lite smör, en aning vatten och en nypa socker.
  13. Blanda sedan gnocchin, spenaten och morötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept