Rådjursbullar med asiatisk smak

Rådjursbullar med asiatisk smak
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

En nyttig vardagsrätt på viltets magra färs att smaksätta i egen riktning.

14 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

Färs

  • 500 g rådjursfärs
  • 6 st salladslökar
  • 4 st limeblad
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 msk röd currypasta, utrörd i 3 msk kallt vatten
  • salt och peppar

Nudlar

  • 1 paket äggnudlar
  • 6 st salladslökar
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 st morot
  • 2 dl champinjoner
  • 1-2 st chilifrukter
  • 1 msk finriven ingefära
  • matolja
  • 4 msk soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skiva salladslöken fint. Finstrimla limebladen. Blanda ihop ingredienserna till färsen.
  2. Forma till små köttbullar och stek dem runt om i smör i en stekpanna på medelvärme 5–10 minuter.
  3. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva salladslök och blekselleri.
  4. Skala och skiva moroten tunt och klyfta champinjonerna.
  5. Hacka chilin. Woka salladslök, blekselleri, morot, champinjoner, chili och ingefära i olja i en wok.
  6. Tillsätt soja och nudlar. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Servera nudlarna med köttbullarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept