Ostfylld fasanschnitzel med kapris och lime

Ostfylld fasanschnitzel med kapris och lime
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

Det här är en variant på schnitzel cordon bleu med paneringen som ett skyddande lager och riktigt god, rejäl smak från ädelosten. Utbankat fasankött är mycket lättstekt, klart på ett kick som kalv eller kyckling, men med mer smak. Kapris och lime till ger en sursalt höjning åt det hela. Receptet ger 4-6 portioner.

2 september 2008
Visa mer

Du behöver

  • 4 st fasanbröst
  • salt och peppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 100 g kvibille gräddädel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg, uppvispade
  • 2 dl siktat ströbröd
  • 0,5 dl olja
  • 6 msk smör

Garnering

  • 2 st lime
  • 2 st tomater
  • 4 msk kapris
  • 2 msk hackad slätbladig persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Banka ut fasanbrösten mellan t.ex. plastfolie. Salta och peppra köttet.
  2. Fördela skinka och smulad ädelost på två av fasanbrösten. Lägg på de andra 2 brösten och tryck till ordentligt.
  3. Vänd brösten först i mjöl, sedan ägg och sist i siktat ströbröd. Stek fasanbrösten gyllenbruna runt om i olja och det mesta av smöret i en stekpanna. Efterstek i ugnen 5–8 minuter.
  4. Skala lime och skär den i skivor. Skär försiktigt bort det tunna skalet från tomaterna och skiva dem. Bryn kaprisen i resten av smöret.
  5. Skär upp schnitzeln i portionsbitar. Garnera med tomat, lime, kapris och persilja.
  6. Servera gärna med potatispuré.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept