Svampfylld fasanrulle

1h 10 min
4
Från Nyhetsmorgon

Ett fantastiskt recept från Gert Klötzkes bok "Fågeljägarens kokbok".

17 januari 2008
Visa mer
1h 10 min
4

Du behöver

  • 4 st fasanbröst
  • 1 msk smör

Saltlake:

  • 10 dl vatten
  • 50 g salt

Fyllning:

  • 200 g färsk svamp
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 4 msk mie de pain (kantat och mixat färskt vitbröd)
  • salt
  • svartpeppar

kall tomatsås:

  • 8 st plommontomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olja
  • salt
  • peppar

Grönsaker (valfri mängd):

  • kronärtskockor, kokta
  • minizuccini, fräst i smör och lite vatten
  • körsbärstomater, delade och ev. skalade
  • gul paprika, skalad och tärnad
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt rör tills saltet löst sig. Lägg fasanbrösten i saltlaken över natten.
  2. Tag upp dem och torka ordentligt. Banka sedan ut brösten och sätt ugnen på 125 grader.
  3. Stek svampen i smör, grovhacka den och blanda med persiljan och mie de pain.
  4. Smaka av med lite grovmalen svartpeppar och en aning salt.
  5. Fördela svampblandningen på de 4 brösten och rulla ihop dem. Lägg varje rulle på ett smörat folieark och rulla som smällkarameller.
  6. Stek paketen i 100 grader tills innertemperaturen når 65 grader.
  7. Blanda ingredienserna till tomatsåsen och kör i en mixer. Är den för tjock, tillsätt mer olja. Smaka av med salt och peppar och passare genom en sikt.
  8. Fräs grönsakerna i lite olja smaka av med salt och peppar. Skiva rullarna och servera med sås och grönsaker
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept