Råbiff på ripa

Från Nyhetsmorgon

Ett exempel ur Gert Klötzkes kokbok "Fågeljägarens kokbok".

17 januari 2008
Visa mer
8h
4

Du behöver

Gravning:

  • 6 st ripbröst, ska ha varit frysta
  • 225 g salt
  • 125 g socker
  • 20 st krossade enbär

Till råbiffsblandningen:

  • 3 msk hackad kapris
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 1 msk grov cidervinäger

Citroncrème:

  • 1 dl lätt crème fraîche
  • salt
  • 0,5 st citron, saften

Garnering:

  • löjrom
  • salladsskott

Gör så här

  1. Blanda salt socker och enbär. Gnid in ripbrösten med blandningen. Lägg i en form täck med plastfolie, ställ in i kylen och låt stå över natten.
  2. Nästa dag: Skölj av saltblandningen, torka av brösten och fintärna dem.
  3. Lägg köttet i en bunke blanda med kapris, schalottenlök och senap. Smaka av med salt och senap.
  4. Blanda crème fraîchen med lite mjölk smaka av med salt och citron.
  5. Forma blandningen till små puckar och garnera med löjrom sallad och crème fraîche såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept