Burgare på fasan

50 min
4
Från Nyhetsmorgon

En minst sagt annorlunda burgare på fasan som serveras med en sås med bland annat rödbetor, äpplen och dijonsenap. Från Gert Klötzkes "Fågeljägarens kokbok".

17 januari 2008
Visa mer
50 min
4

Du behöver

Burgare:

  • 3 st grovmalda fasanbröst
  • 1 st finskivad salladslök
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2,5 cm finriven ingefära
  • 1 msk soya
  • 0,5 tsk chilipulver
  • salt

Sås:

  • 2 st skalade, grovrivna gröna äpplen
  • 1 st grovriven rödbeta
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 st lime, saften
  • 3 msk olivolja

Tillbehör:

  • sallad
  • 4 st hamburgerbröd
  • mjukost
  • pepparrot

Gör så här

  1. Blanda fasanköttet med de övriga ingredienserna och forma stora eller små burgare.
  2. Grovriv äpplena och rödbetan var för sig. Blanda såsen genom att först vispa senap med limen och tillsätt därefter olja.
  3. Blanda i äpplen och rödbetor precis innan du ska äta burgarna. Dela brödet, värm det och stryk på mjukost.
  4. Lägg på lite sallad, därefter burgaren och sedan såsen. Avsluta med lite riven pepparrot
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept