Stekt vildsvinkorv med rödkål

Du behöver

  • 4 st viltsvinskorv, stekt ca 150 g/person

Rödkål

  • 1 st rödkålshuvud, finstrimlad
  • 1 st rödlök, skivad
  • 1 st äpple, rivet
  • 1 dl ankfett eller ister
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl rött portvin
  • 1 dl cassislikör
  • 0,5 st apelsin, saften
  • 0,5 dl rödvinvinäger
  • salt
  • socker
  • Svart peppar

Sötsura grönsaker

  • morötter
  • selleri
  • palsternackor

Baconsmulor

  • 2 cl olivolja
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 100 g bacon, finhackad
  • 200 g mie de pain

Gör så här

  1. Rödkorv
    Fräs kålen i ankfettet tillsammans med löken och skalat rivet äpple. Tillsätt vinet, likören och apelsinsaften.
  2. Koka tills kålen är mjuk fyll på med lite buljong om det behövs.
  3. Smaka av med salt peppar och socker eller honung.
  4. Sötsura grönsaker
    Tärna grönsakerna blanchera dom i saltad vatten.
  5. Kyl och lägg sedan i 1-2 -3 lag (ättika 12 % socker vatten ).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept