Bräsering av kött

Du behöver

  • 1 kg viltkött
  • salt och peppar
  • 1 st stor gul lök
  • 1 st morot
  • 0,5 st rotselleri (ca 50 g)
  • det vita av 1 purjolök
  • 2 dl rött vin
  • 5-6 mörk viltfond
  • 10 st enbär
  • 10 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 2 st timjanskvistar
  • några persiljestjälkar
  • arrowrot el. maizena

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra köttet. Bryn det runtom i en rymlig kastrull.
  2. Skala lök och morot. Skär grönsakerna i bitar.
  3. Ta upp köttet ur kastrullen och bryn grönsakerna.
  4. Lägg tillbaka köttet. Häll på vinet och låt det koka in. Häll på fonden och koka upp.
  5. Skumma av, tillsätt kryddorna, lägg på lock och ställ in grytan i ugnen.
  6. Räkna med ca 1 timmes koktid per kilo kött.
  7. Ta upp köttet när det är klart och sila ifrån grönsakerna. Red såsen med arrowrot eller utrörd maizena. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept