Rullsylta

5

Du behöver

  • 1 kg rimmat sidfläsk
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 1 msk krossade enbär
  • 0,5 msk krossade kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Putsa fläsksidan slät. Spara putsen till senare.
  2. Skär ett snitt i fläsksidan på mitten och vik ut köttet så att sidan blir dubbelt så stor. Banka sedan fläsksidan med en tung kastrull mellan 2 plastpåsar så att den blir tunn.
  3. Skär putsbitarna i små tärningar eller mixa kort i matberedaren. Blanda putsbitarna med pistagenötter, enbär och kryddpeppar. Bred ut fyllningen på fläsksidan och rulla hårt till en rulle.
  4. Riv sedan av dubbla ark aluminiumfolie. Placera fläskrullen på nedre delen av foliearket och rulla till en hård rulle, som en smällkaramell. Sätt ugnen på 125 grader. Sätt en termometer i köttet och tillaga till en innertemperatur på 68 grader. Låt svalna. Lägg syltan i kylen över natten så man kan skiva den tunt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept