Terrin på svamp och mandelpotatis

Terrin på svamp och mandelpotatis
Foto: Lars Paulsson

Du behöver

  • 300 g färsk svamp (tex kantareller, trumpetsvamp)
  • 1 kg mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • 300 g färsk svamp (kantareller eller trumpetsvamp)
  • 1 ask vattenkrasse
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dag 1: Putsa och stek svampen i smör.
  2. Skala potatisen och koka den försiktigt så att den inte går sönder. Häll av vattnen när den är klar.
  3. Sätt tillbaka potatisen på plattan, ta av locket och ånga potatisen torr.
  4. Dela smöret i mindre bitar.
  5. Lägg potatisen i en bunke och tillsätt den stekta svampen, smöret, oljan, crème fraichen och gräslöken.
  6. Grovkrossa potatisen och blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.
  7. Klä terrinformen med plastfolie och fyll den med potatismassan.
  8. Pressa ordentligt och låt terrinen stå i kylen över natten.
  9. Dag 2: Sätt ungen på 100 grader.
  10. Skär cm tjocka skivor av terrinen och lägg in dem i ugnen.
  11. Värm dem tills de är ljumma och lyft över dem försiktigt med en stekspade till tallriken.
  12. Putsa svampen och stek den i lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  13. Lägg en eller två skivor av terrinen på tallriken och toppa med den stekta svampen och krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept