Stekt gös med kapris, bacon och pepparrot

Stekt gös med kapris, bacon och pepparrot
Foto: TV4
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Stekt gös med kapris, bacon och pepparrot

15 ingredienser

En stekt gös med knaprigt bacon och len potatispuré.

Ingredienser

portioner
  • 500 g gösfilé
  • 1 limefrukt
  • 2 msk kapris
  • 100 g bacon
  • 5 msk gräslök
  • 4 rädisor
  • 3 msk färsk pepparrot, finriven
  • 2 msk smör

Potatispuré

  • 450 g potatis, skalad
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • muskot, riven
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Tillbehör

  1. Hacka baconen fint, små tärningar.
  2. Stek det så att det är klart.
  3. Skiva rädisorna i små stavar, riv pepparroten och fin hacka gräslöken.
  4. Skär bort allt skal på limen så fruktköttet kommer fram.
  5. Skär sedan klyftor av fruktköttet, undvik det vita, endast fruktkött ska finnas på klyftorna.

Gös

  1. Stek fisken i smör i en stekpanna.

Tillbehör

  1. Använd gärna samma stekpanna för att steka tillbehören. Ta kapris, rädisor, lime-klyftor, bacon och gräslöken i panna, låt det värmas i det sista av smöret.

Potatispuré

  1. Gör potatispurén, använd skalad och kokad potatis. Blanda det med uppkokad mjölk och grädde, smör och lite finriven muskot efter smak.
  2. Salt och peppra.
  3. Konsistensen på purén ska vara en blandning mellan puré och sås.

Vid servering

  1. Lägg purén mitt på tallriken, fisken ovanpå och toppa med de smörstekta tillbehören samt lite riven pepparrot på toppen.
  2. Smaklig måltid!