Stekt gös med kapris, bacon och pepparrot

Stekt gös med kapris, bacon och pepparrot
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g gösfilé
  • 1 st lime
  • 2 msk kapris
  • 100 g bacon
  • 5 msk gräslök
  • 4 st rädisor
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 2 msk smör

Potatispuré

  • 450 g skalad potatis
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • riven muskot
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Tillbehör
    Hacka baconen fint, små tärningar.
  2. Stek det så att det är klart.
  3. Skiva rädisorna i små stavar, riv pepparroten och fin hacka gräslöken.
  4. Skär bort allt skal på limen så fruktköttet kommer fram.
  5. Skär sedan klyftor av fruktköttet, undvik det vita, endast fruktkött ska finnas på klyftorna.
  6. Gös
    Stek fisken i smör i en stekpanna.
  7. Tillbehör
    Använd gärna samma stekpanna för att steka tillbehören. Ta kapris, rädisor, lime-klyftor, bacon och gräslöken i panna, låt det värmas i det sista av smöret.
  8. Potatispuré
    Gör potatispurén, använd skalad och kokad potatis. Blanda det med uppkokad mjölk och grädde, smör och lite finriven muskot efter smak.
  9. Salt och peppra.
  10. Konsistensen på purén ska vara en blandning mellan puré och sås.
  11. Vid servering
    Lägg purén mitt på tallriken, fisken ovanpå och toppa med de smörstekta tillbehören samt lite riven pepparrot på toppen.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept