Bakad röding, fänkål "waldorf"

Du behöver

  • 6 filéer rödingfilé
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 8 vitpepparkorn
  • zest från en citron
  • 1 st tunt skuren fänkål
  • 1 st tärnat äpple
  • 2 msk majonäs
  • 0,5 msk grov dijonsenap
  • nypa salt
  • 8 rostade valnötter

Gör så här

  1. Skär bort skinnet. Blanda socker, salt, citronzest och krossade vitpepparkorn. Gnid in rödingfiléerna med sockerblandningen. Låt grava i ca 20 timme. Torka sedan filéerna torra. Det är viktigt att de är torra. Lägg fileerna 2 eller 3 i lager. Vrid in i plastfilm, forma till en lös smällkaramell. Baka av i ugn på 45 grader till en innertemperatur på 27-28 innertemp. Kyl snabbt. Skär kall i bitar.
  2. Lägg den tunt skurna fänkålen i isat vatten så att den blir krispig. Blanda äpple, majonäs och senap. Krydda med salt. Låt sedan fänkålen rinna av så att den blir torr. Lägg upp i skål och häll såsen över. Servera till rödingen/regnbågen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept