Potatissoppa med julkorv och äppelskum

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Äppelskum

  • 1,25 dl saft av Granny Smith äpplen
  • 2,5 cl grädde
  • 1 blad gelatin, blötlagt i vatten
  • salt

Potatissoppa

  • 400 g mandelpotatis, tärnad
  • 3 msk smör
  • 1 st lök, skivad
  • purjolök, vita delen
  • 60 g morötter, tärnade
  • 60 g selleri, tärnade
  • 2 st timjankvistar
  • 1 st lagerblad
  • 40 g smör
  • 80 g crème fraiche
  • 1,5 l ljus hönsbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl Noilly Prat
  • 1 -2 msk citronsaft

Julkorv

  • 1,9 kg bog av gris
  • 1,5 kg späck
  • 1,25 kg hals av gris
  • 0,7 kg nöt
  • 2,2 kg mjölk
  • 0,45 kg potatismjöl
  • 0,3 kg lök
  • 0.165 nitrit

Smaksättning

  • ingefära
  • Vitpeppar
  • kryddpeppar
  • nejlika

Gör så här

  1. Äppelskum
    Pressa äpplen, blanda saften med grädden.
  2. Tillsätt det blötlagda gelatinet, smält och smaka av med salt.
  3. Fyll i sifon tillsätt 2 patroner
  4. Potatissoppa
    Smaka av med salt och peppar
  5. Fräs potatisen och grönsakerna utan att ta färg slå på vinet och koka in sedan buljongen tillsätt kryddorna mixa allt när grönsakerna är och potatisen är mjuka tillsammans med crème fraiche
  6. Spädd med mera buljong om soppan är för tjock
  7. Smaka av med salt vitpeppar och citron
  8. Julkorv
    Dag 1: Förrimma allt kött utan späcket över natten med nitrit.
  9. Dag 2: Mal köttet och späcket, blanda ut potatismjölet i mjölken så det blandas väl med köttet och smaksätt med kryddorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept