Currysoppa med fasanspett

Currysoppa med fasanspett
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

En spännande soppa, med smak av curry, kokosmjölk och chili som serveras med grillade fasanspett.

1 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

Currysoppa

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st äpple
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 msk currypulver
  • 1 l grönsaksbuljong av tärning
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Marinad

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st thaichili
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 msk sojasås
  • 2 tsk sirap eller flytande honung
  • 2 msk citronsaft
  • Fasanspett
  • 2 st urbenade fasanbröst
  • 8 st trägrillspett, blötlagda

Garnering

  • finhackad chili
  • färsk koriander
  • ev. 4 msk kokt ris

Gör så här

  1. Börja med soppan. Skala och finhacka löken, krossa vitlöksklyftan. Skala, kärna ur och tärna äpplet.
  2. Fräs allt i smör och olja i en kastrull utan att det tar färg.
  3. Pudra över currypulvret och fräs ytterligare en stund, tillsätt buljongen, kokosmjölken och grädden. Låt allt koka upp.
  4. Mixa och smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och finhacka löken till marinaden och krossa vitlöksklyftan. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Skala och riv ingefäran.
  6. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke.
  7. Skär fasanbröstet i fingertjocka strimlor. Lägg strimlorna i marinaden och låt marinera i ca 3 tim. Rör om då och då.
  8. Trä köttet på grillspetten, salta. Grilla runt om i grillpanna och pensla på marinad under grillningen.
  9. Servera soppan med de nygrillade spetten och ev. lite kokt ris, toppa med finhackad chili och korianderblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept