Purjolökssoppa med köttbullar av viltfärs

Purjolökssoppa med köttbullar av viltfärs
Foto: Lars Paulsson
4

Du behöver

Soppa

  • 2 st purjolökar
  • 4 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 l ljus viltfond,
  • salt och peppar

Köttbullar

  • 200 g malen färs av valfritt vilt
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st salladslökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk malen sichuanpeppar
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 msk thailändsk fisksås

Kokoscrème

  • 1 dl fet kokosmjölk
  • citron

Gör så här

  1. Ansa och skiva den vita delen av purjolökarna. Skala och skiva potatisarna. Smält smöret i en kastrull och fräs den skivade purjolöken samt potatisen utan att de tar färg.
  2. Pudra över curryn och paprikapulvret. Fräs ytterligare några minuter. Tillsätt ¾ av fonden, koka upp och låt sjuda 5 minuter.
  3. Mixa soppan helt slät och späd med ytterligare fond om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kärna ur chilin och finhacka chili, vitlök och salladslök. Blanda alla ingredienser till köttbullarna och smaka av ordentligt. Forma små köttbullar och stek dem gyllenbruna.
  5. Vispa kokosmjölken till en crème och smaksätt den med citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept