Kantarellsoppa med bladpersilja

Kantarellsoppa med bladpersilja
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

En lite lyxigare svampsoppa bestående av kantareller, vin, schalottenlök, grädde och bladpersilja.

Denna typ av soppa tjocknar efter hand. Spara gärna lite buljong att späda med.

1 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g färska trattkantareller eller blandsvamp, rensade
  • 3 st schalottenlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 0,5 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • finhackad bladpersilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Spara några av de vackraste svamparna till garnering och skär resten i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp 2 msk av smöret i en kastrull och fräs svamphack, lök och vitlök ca 5 minuter eller tills all vätska kokat in.
  2. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt buljong och grädde och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Mixa soppan helt slät i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen och låt soppan bli varm. Vispa i det resterande smöret och smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs de sparade kantarellerna i lite smör och lägg ner dem i soppan. Garnera med persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept