Grisfotssylta

20

Du behöver

  • 2 st rimmade grisfötter, delade
  • 1 st rimmad fläsklägg (1 kg)
  • 1 st morot
  • 1 st silverlök
  • 1 stjälk selleri
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 flaska torr fransk cider, 33 cl
  • vatten
  • 1 st kanelstång
  • 1 st stjärnanis
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 st persiljestjälk
  • 3 st gelatinblad
  • 1 msk bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj grisfötter och fläsklägg i rinnande kallt vatten i cirka 10 minuter. Skala och skär morot och lök i bitar. Ansa och skär sellerin i bitar. Skala vitlöken.
  2. Lägg köttet i en kastrull. Häll i cider och fyll på med vatten tills köttet är täckt.
  3. Koka uppoch skumma. Tillsätt grönsaker, kryddor och persilja och sjud under lock tills köttet börjar lossna från benen, 2-3 timmar.
  4. Ta upp köttet och moroten ut vätskan, Sila buljongen, spara 4 dl. Plocka köttet i bitar när det svalnat. lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Mosa moroten grovt med en gaffel. Ta upp och msält gelatinbladen i den sparade varma buljonegn. Tillsätt det plockade köttet, morot och bladpersilja. Lyft upp köttet och fördela det iu platsade formar, 4x20 cm, men lite råge. Häll på resten av buljongblandingen.
  5. Tack med plastfolie och lägg på en tungd så att formen är slät. Ställ i kyl över natten för att stelna. Servera syltan skuren i tunna skivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept