Benfria revbensspjäll

Med 5 kryddor. Räcker till 4–6 personer eller cirka 15 på smörgåsbord.

21 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg tjock rimmad fläsksida (man kan även använda revben, se till att de är rimmade)
  • 2 l kycklingbuljong
  • ev vatten
  • 1 st lagerblad
  • 8 st vitpepparkorn
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 1 st röd chili, urkärnad
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 3 hela kryddnejlikor
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 st apelsin, skivad
  • 1 st gul lök, skalad, delad
  • 1 st morot, skalad, i bitar
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl japansk soja

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta. Häll på kycklingbuljong och eventuellt vatten så att det täcker. Koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddor, apelsin, grönsaker, honung, sirap och soja. Sjud köttet under lock cirka 2 timmar.
  2. Ta upp köttet och låt det kallna. Sila buljongen och koka ihop den till en sirapsliknande konsistens. Sätt ugnen på 250°. Skär köttet i portionsbitar och vänd dem i såsen. Grilla dem i ugnen tills de får en gyllene och knaprig yta, 10–15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept