Kryddig rödkål

6 - 8
6 - 8

Du behöver

  • 1 huvud rödkål, ca 500 g
  • smör
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk svartvinbärssaft
  • 2 msk sirap
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 3 stjärnanis
  • 5 hela eller malda kryddnejlikor
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla kålen i en matberedare eller skär dem med en vass kniv för hand.
  2. Smält smör i en stor gryta och lägg i kålen och löken.
  3. Skala och tärna äpplena. Tillsätt äpple, vin, vinäger, svartvinbärssaft, kryddor och salt.
  4. Koka under lock på svag värme i ca 45 minuter. Rör med jämna mellanrum, se upp så att det inte bränner i botten.
  5. Smaksätt sedan rödkålen med salt och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept