Tartar på suovas

20

Du behöver

  • 500 g suovas (kallrökt reninnanlår)
  • 1 st liten rödlök
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 5 st cornichoner
  • 1 st sardellfilé
  • 1,5 msk kapris
  • 1 msk persilja, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk majonnäs

Garnering

  • 1 dl plockade örter
  • pepparrot, riven
  • rödbetor, tärnade

Gör så här

  1. Skär suovasen i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka cornichonerna. Strimla sardellen. Blanda köttet med rödlök, vitlök, cornichoner, sardell, kapris, persilja och olivolja. Vänd ner salt, senap och majonnäs.
  2. Fyll tartarsmeten i en liten plastad form, cirka 3 x 10 cm, och stjälp upp den på ett fat. Garnera med örter, riven pepparrot och tärnade rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept