Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot
Från Nyhetsmorgon

Stekt och inlagd strömming som smaksatts av julkryddor. Receptet ger 6-8 portioner.

28 november 2008
Visa mer

Du behöver

  • 200 g rensad strömming
  • rågmjöl
  • krossad kryddpeppar
  • peppar
  • salt
  • smör

Lag:

  • 1 st morot
  • 1 st persiljerot eller rotselleri
  • 1 st silverlök
  • 2 dl ättikssprit (12 %)
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 3 st lagerblad
  • 2 st stjärnanis
  • 2 st kanelstänger
  • kryddpeppar
  • 1 msk hela kryddnejlikor
  • 12 st vitpepparkorn

Gör så här

  1. Skölj den rensade strömmingen och låt den rinna av väl i en sil.
  2. Panera och stek dem i smör tills dom får mycket färg.
  3. Varva strömming med lagerblad från kruka, morotsslantar och senapsfrön. Häll över kall lag och låt stå minst 2 dygn i kyl.
  4. Servera med finhackad rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept