Inkokt aborre

20

Du behöver

  • 500 g aborrfilé utan skinn

Inkokningslag

  • 1 st liten schalottenlök
  • 50 g rotselleri
  • 1 st liten morot
  • 1 st liten gul morot
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk pressad citron
  • 4 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 4 st dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Ta bort benen från abborren (byxa) och skär den i avlånga bitar. Lägg filéerna i en vid kastrull. Skala och skär schalottenlöken i skivor.Skala och tärna i sellerin. Skala och skär morötterna i slantar.
  2. Koka upp vatten, salt, citron och kryddor och grönsaker. Häll den varma lagen över abborren och sätt in i ugnen 5-7 minuter. Låt kallna i lagen. Lägg abborren på ett fat och garnnera med grönsaker och plockad dill.
  3. Abbrren kan förvaras i den kalla lagen i 2 dagar i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept