Pastasallad med grillat kycklingbröst

Pastasallad med grillat kycklingbröst
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Pastasallad med grillat kycklingbröst

15 ingredienser

50 min

En fräsch och matig sallad med smak av basilika, svartpeppar, balsamico och chili.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 400 g pasta penne
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 500 g körsbärstomater
  • 100 g tärnad mozzarella
  • 20 svarta oliver utan kärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 kruka basilika, strimlad
  • salt
  • peppar

Kryddsmör:

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 schalottenlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Finhacka chilin. Riv mozzarellan i bitar med händerna och blanda allt i en skål. Lägg i oliverna. Smaksätt med salt och peppar. Lägg på basilikan strax innan serveringen.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och blanda med smöret, vinäger och peppar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader (om kycklingen ska lagas klart i ugn). Hetta upp en stekpanna och och klicka i lite smör. Stek kycklingbrösten några minuter på varje sida och låt dem gärna lagas klart i ugnen.
  4. Lägg sedan kycklingbrösten på pastabädd och toppa med lite kryddsmör. Pastan kan serveras både varm eller kall.