Pastasallad med grillat kycklingbröst

50 min
4
Pastasallad med grillat kycklingbröst
Foto: Fredrik Sandin Carlson
50 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 400 g penne
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd chili
  • 500 g körsbärstomater
  • 100 g tärnad mozzarella
  • 20 st svarta urkärnade oliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 kruka strimlad basilika
  • salt
  • peppar

Kryddsmör:

  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 st schalottenlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnorna. Finhacka chilin. Riv mozzarellan i bitar med händerna och blanda allt i en skål. Lägg i oliverna. Smaksätt med salt och peppar. Lägg på basilikan strax innan serveringen.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och blanda med smöret, vinäger och peppar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader (om kycklingen ska lagas klart i ugn). Hetta upp en stekpanna och och klicka i lite smör. Stek kycklingbrösten några minuter på varje sida och låt dem gärna lagas klart i ugnen.
  4. Lägg sedan kycklingbrösten på pastabädd och toppa med lite kryddsmör. Pastan kan serveras både varm eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept