Sallad på färsk potatis och grönsaker med parmalindad lax

Sallad på färsk potatis och grönsaker med parmalindad lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Sallad på färsk potatis och grönsaker med parmalindad lax

14 ingredienser

20 min

En matig sallad som är perfekt av avnjuta en ljummen sommareftermiddag.

Ingredienser

portioner
  • 4 g lax, skuren i bitar (à 140 gram)
  • 4 tunna skivor parmaskinka
  • 0,5 kg färskpotatis
  • 100 g spritärtor
  • 100 g haricots verts, delade och skurna i bitar
  • 100 g små färska morötter
  • 1 rödlök
  • 1 förp ärtskott
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk limefrukt, juice
  • 1 msk dijonsenap
  • svartpeppar
  • svartpeppar
  • mynta, finhackad

Gör så här

  1. Skrubba potatisen lätt och koka den.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra lite på laxbitarna och linda sedan in dem i parmaskinka. Lägg på en smörad eldfast form och sätt in i ugnen. Låt baka i cirka 15 minuter.
  3. Skala och skiva morötterna. Koka upp vatten i en kastrull och blanchera (koka hastigt) bönorna och morötterna.
  4. Blanda en vinägrett med olivoljan, limejuicen, dijonsenap, salt och svartpeppar. Skiva rödlöken fint.
  5. Blanda den kokta potatisen med vinägretten och rödlöken. Värm upp en kastrull och värm grönsakerna i lite smör. Blanda dem med myntan och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg potatisen mitt på tallriken, sedan grönsakerna och därefter laxen. Toppa med lite ärtskott.