Inkokta päron med smak av lingon, svarta vinbär eller saffran

20

Du behöver

  • 1,5 kg lingon
  • 1,5 l vatten
  • 600 g socker/l saft
  • 2 kg svenska päron
  • 1 st kanelstång
  • 2 st stjärnanis
  • 2 st pomeransskal

Gör så här

  1. Koka sönder lingonen i vatten. Sila Genom silduk. Mät saften och tillsätt socker.
  2. Koka upp saften och skumma. Skala päronen, skär ett kryss i botten på päronen så tränger saften längre in.
  3. Lägg kanel, stjärnanis, pomerans och de skalade päronen i linjonsaften. Ta upp stjärnanisen efter 5 minuter och släng. Koka päronen tills de är mjuka. Ta upp den och koka ihop vätskan till hälften. Lägg päronne i en glasburk och häll över spadet. Låt kallna och låt stå i klen ett par dagar för att mogna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept