Äpplemos på Ingrid-Marie

20 min
Från Nyhetsmorgon

Gott mos på äpple med calvados och persilja. Funkar fint till steken!

10 december 2007
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 2 st äpplen, gärna Ingrid-Marie
  • 2 msk calvados
  • 1 krm citronsyra
  • 0,5 st pressad citron
  • 1,5 msk socker
  • ev persilja att strö över

Gör så här

  1. Skala och dela äpplet i bitar. Lägg sedan äpplet i en kastrull tillsammans med calvados och pressad citron.
  2. Koka försiktigt på låg värme i cirka 8 minuter under lock. Strö i sockret och låt det smälta.
  3. Ta av moset från spisen och häll upp i en skål. Låt kallna.
  4. Strö i persilja vid servering, eller blanda ner det i moset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept