Tranbärshare

4

Du behöver

  • 4 st harfiléer
  • 0,25 st kålrot, skalad och skivad
  • 2 st stora potatisar, skalade och i skivor
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 0,17 st rödkålshuvud, strimlat
  • smör att bryna i
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk socker
  • 1 dl svenska tranbär
  • 1 st päron
  • 1 st citron
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • lite olivolja

Gör så här

  1. Krydda harfiléerna med salt och vitpeppar. Bryn dem runt om i smör tills de blir rosa inuti, linda in dem i folie och låt vila i 10 min.
  2. Koka kålrot och potatis mjuka i lättsaltat vatten. Fräs rödkålen i lite smör, slå på vinet och tillsätt socker och tranbär. Låt koka 10 min till en kompott. Skiva päronet, gnid in skivorna med citron och grilla skivorna lätt.
  3. Vid serveringen, värm potatis- och kålrotsskivorna i lite smör, salta och peppra. Skär harfiléerna på längden och varva dem med kålrot och potatis på tallrikar. Lägg päronskivor med tranbärskompott emellan bredvid, skeda upp yoghurten på och runt samt droppa över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept