Kyckling med melonsallad

Från Nyhetsmorgon

Nyttig kycklingrätt som Gert Klözke har skapat.

Näringsvärde per person
Energi: 428 kcal
Protein: 39,6 g
Fett: 20,7 g
Kolhydrater: 20,1 g

18 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 2 msk rostade pinjenötter, grovhackade
  • 1 st röd chili
  • 0,5 st skalad, urkärnad vattenmelon
  • 0,5 st honungsmelon
  • 1 knippe salladslöken
  • 1 st lime
  • 200 g tärnad fetaost
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda och bryn kycklingfiléerna i olivolja. Stek klart i ugn till 68 grader. Använd en stektermometer.
  3. Dela chilin, ta ur kärnorna och finhacka den. Blanda med chilin och osten. Pressa limesaften över.
  4. Tärna melonerna, strimla salladslöken.
  5. Servera med det skivade kycklingbröstet. Strö över nötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept