Hong Kong Blues

4

Du behöver

Kycklingfilé i kokossås:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 burk osötad kokosmjölk
  • 1,5 cm färsk ingefära, skalad och finriven
  • salt

Tillbehör:

  • 2 dl jasminris
  • 1 st röd paprika
  • 1 knippe färska lökar med blast
  • smör att steka i
  • lite curry
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite koriander till dekoration

Gör så här

  1. Kycklingfilé i kokossås: Torka kycklingfiléerna och pudra dem med curry. Bryn dem i smör, tillsätt kokosmjölk och låt dem bräsera i 15 min. Vänd filéerna då och då. Blanda i ingefäran och den finhackade koriandern (spar några hela blad till dekoration). Smaka av med salt.
  2. Tillbehör: Koka jasminriset enl anvisning på förpackningen. Dela och kärna ur paprikan, skär den i tärningar. Skär av blasten på lökarna men spara lite. Skär lökarna i klyftor och fräs dem mjuka i smör tillsammans med paprika och curry. Tillsätt mot slutet lite hackad blast och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Vid serveringen: Lägg upp ris, kyckling och grönsaksfräs på tallrikar. Skeda upp såsen runt och dekorera med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept