Rårakor med jordärtskocka

Rårakor med jordärtskocka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Rårakor med jordärtskocka

9 ingredienser

25 min

Enkla, billiga och otroligt goda. Rårakor kan serveras med stekt bacon och lingonsylt, eller med kaviar, gräddfil och gräslök.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök (liten)
  • 700 g jordärtskockor, skrubbade
  • 2 ägg (stora)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk lönnsirap
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl olja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och riv jordärtskockorna grovt, lägg i en skål. Vispa upp äggen och blanda ner dem i skålen. Rör ned mjölet och tillsätt lönnsirap. Krydda med salt och cayenne.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Forma och stek rårakorna på låg- eller medelvärme gyllenbruna cirka 5 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat med en kökshandduk så att de får rinna av. Servera varma.