Rårakor med jordärtskocka

25 min
2
Rårakor med jordärtskocka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Enkla, billiga och otroligt goda. Rårakor kan serveras med stekt bacon och lingonsylt, eller med kaviar, gräddfil och gräslök.

3 september 2010
Visa mer
25 min
2

Du behöver

  • 1 st liten lök
  • 700 g jordärtskockor, skrubbade
  • 2 st stora ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk lönnsirap
  • 1,5 tsk salt
  • 1 nypa cayenne
  • 0,5 dl vegetabilisk olja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och riv jordärtskockorna grovt, lägg i en skål. Vispa upp äggen och blanda ner dem i skålen. Rör ned mjölet och tillsätt lönnsirap. Krydda med salt och cayenne.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Forma och stek rårakorna på låg- eller medelvärme gyllenbruna cirka 5 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat med en kökshandduk så att de får rinna av. Servera varma.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept