Falukorv från grillen

Falukorv från grillen
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

  • 4 bitar falukorv á 150 g
  • 2 msk dijonsenap
  • 8 st urkärnade katrinplommon
  • 100 g ädelost
  • 8 st baconskivor
  • 4 st tandpetare

Vitlöks och timjanbakad potatis:

  • 800 g mandelpotatis, vältvättad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 bunt timjankvistar
  • hela vitlöksklyftor
  • lite havssalt och svartpeppar
  • 2 st folieark
  • 1 st citron, skal och saft

Gör så här

  1. Bredd ut foliearken. Blanda potatisen med kryddorna, vitlöksklyftorna samt oljan.
  2. Fördela potatisarna på båda foliearken, strö över salt och peppar. Vik ihop och lägg på grillen
  3. Tryck ur en bit av korven med en utstickare.
  4. Fintärna plommonen samt falukorven som stansats ur. Blanda allt med senapen och den nedsmulade ädelosten.
  5. Fyll igen hålen i korven med massan. Lägg två baconskivor runt korven. Fäst med hjälp av en tandpetare eller litet grillspett och pensla med lite olivolja och lägg på grillen.
  6. Öppna de färdiggrillade paketen och pressa citronsaft över och riv lite citronskal.
  7. När potatisen är klar, fördela på tallrikarna och lägg korven ovanpå sedan du tagit bort tandpetaren.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept