Strandberg i Nordafrika

4

Du behöver

  • 15 st blåmusslor per person
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 st färsk chilipepparfrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g smör
  • salt

Tillbehör:

  • 2 dl couscousgryn
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 knippe färska lökar med blast
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk smör
  • 4 msk matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skölj och skrapa musslorna. Fräs rödlök och chili i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Lägg i musslorna, slå på vinet och låt koka under lock ett par minuter tills musslorna har öppnat sig. Häll över spadet i ny kastrull, koka ihop det och tillsätt smöret. Smaka av med salt.
  2. Tillbehör: Koka upp 0,5 l vatten med buljongtärningen. Häll 2/3 av buljongen över couscousgrynen och låt stå och svälla. Späd med ytterligare buljong strax före serveringen om det behövs. Skär bort blasten från lökarna men spara två och hacka dem. Skär lök och paprika i bitar och fräs dem mjuka i smör. Tillsätt den hackade blasten mot slutet.
  3. Vid serveringen, plocka bort de tomma musselhalvorna, lägg halvorna med musslor i på tallrikarna och slå över spadet. Lägg lökfräs och couscous bredvid och ringla över yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept