Kryddstekt lax med tomatsallad

Från Nyhetsmorgon

Nyttigt och komponerat av Gert Klözke!

Näringsvärde per person
Energi: 365 kcal
Protein: 28,7 g
Fett: 25,6 g
Kolhydrater: 4,4 g

18 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

Kryddblandning

  • 2 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 4 st skinnfria laxbitar à 150 g
  • 5 st tomater gärna olikfärgade delade
  • 1 knippe salladslök, finskivad
  • 1 st skivad rödlök
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 st lime, saft
  • olivolja
  • lätt crème fraiche
  • salt
  • citronsaft
  • dill

Gör så här

  1. Mixa alla kryddorna i en kryddkvarn.
  2. Vänd laxbitarna i kryddblandningen. Bryn laxen snabbt i e het stekpanna utan fett. Sätt i i 125 g ugn och stek fisken klar.
  3. Blanda salladen.
  4. Servera gärna fisken med en sås gjord på lätt crème fraiche smaksatt salt, citronsaft och mycket dill. Mixa såsen i en mixer.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept