Calamari Banana

4

Du behöver

  • 4 st bläckfiskar
  • 1 st limefrukt
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g kittost
  • olivolja att steka i
  • 4 st cumquatfrukter
  • 1 st apelsin, pressad
  • 0,5 dl pastis
  • 70 g smör
  • salt
  • 1 st kokbanan, skalad och skivad
  • 2 msk socker
  • några basilikakvistar till garnering

Gör så här

  1. Tvätta bläckfiskarna och gnid in dem med limesaft. Kanta kittosten, dela den i 4 bitar och fyll bläckfiskarna med bitarna. Fräs vitlöken i olivolja, lägg i bläckfiskarna och bryn på båda sidor tills de fått färg. Efterstek dem i ugnen på 175° i 15 minuter.
  2. Skala cumquatfrukterna tunt så att det vita ej följer med. Hacka skalet och fräs i lite smör. Tillsätt pastisen och den pressade apelsinsaften. Koka ner tills 2-3 msk återstår och mixa tillsammans med det spad som bildats av fisken i ugnen. Mixa även i 50 g smör och smaka av såsen med salt.
  3. Grilla bananskivorna och glacera (smält ner) dem i socker och lite smör.
  4. Vid serveringen, fördela bläckfiskarna på portionstallrikar med vitlökshacket ovanpå. Lägg de glacerade bananerna bredvid och slå pastissåsen runt. Garnera med basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept