Kokta rödbetor med kantareller

Kokta rödbetor med kantareller
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

Kokta rödbetor med kantareller och parmesan ur Skogens mat.

16 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 st minirödbetor, ca 2 cm i diameter
  • 2 tsk anisfrön
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 msk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 l rensade kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • salt och peppar

Senapsvinägrett

  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl druvkärneolja

Garnering

  • 50 g parmesan eller Västerbottensost
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Avlägsna roten och blasten från rödbetorna och picka dem lätt med en gaffel.
  2. Lägg ner dem tillsammans med kryddorna i en kastrull, häll på äppelcidervinägern och täck med vatten.
  3. Låt koka ca 30 minuter. Ta upp rödbetorna och lägg dem på hushållspapper. När de svalnat, dra skalet av rödbetorna och dela dem.
  4. Stek svampen knaprig i smör. När svampen börjar bli klar, tillsätt den hackade löken och låt fräsa med. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  6. Värm rödbetorna i lite smör. Strö över den stekta svampen och ringla över lite vinägrett. Garnera med tunt hyvlad ost och strö över persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept