Kanelpinnar

Jul

Receptet räcker till 40–50 pinnar. Juligt och gott!

21 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 250 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • 30 g vispgrädde

Pensling

  • ägg

Garnering

  • strösocker blandat med mald kanel

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare med plastkniv till en jämn deg. Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper och ställ i kyl för att stelna över natten. Kavla ut degen till cirka 1⁄2 cm tjocklek.
  2. Pensla med uppvispat ägg och strö över kanelsocker så att det täcker. Frys plattan. Sätt ugnen på 165°. Skär plattan i 8 cm breda längder som därefter skärs i 1 1⁄2 cm långa stavar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg, 8–10 minuter.
  3. Låt kallna och förvara i kakburk. Obs, dessa kakor är väldigt spröda så var försiktig när de packas i burken.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept