Franska pepparkakor

Du behöver

  • 195 g vetemjöl
  • 12 g mald kanel
  • 4 g mald ingefära
  • 3 g malda nejlikor
  • 2,5 g bikarbonat
  • 100 g smör
  • 80 g strösocker
  • 75 g ljus sirap
  • 100 g mandelspån

Gör så här

  1. Sikta mjölet med kryddorna. Blanda smör, socker och sirap i en matberedare med plastkniv. Tillsätt mjölblandningen och blanda snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Tillsätt mandeln. Pressa ut degen i en avlång sockerkaksform, 1 1⁄2 liter, med bakplåtspapper i botten. Ställ i kyl cirka 30 minuter för att stelna. Sätt ugnen på 165°.
  3. Ta degen ur formen och skär i längder, cirka 3 x 5 cm. Skär längderna i tunna flarn och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Spillet som blir över när man skurit upp degen kan knådas ihop och ställas i kyl för att sedan kunna skäras i tunna flarn och gräddas. Låt kakorna kallna och förvara i kakburk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept