Äppelpaj

12

Du behöver

  • 500 g fasta gröna äpplen
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk smör
  • 1,75 dl strösocker
  • 12 st mördegsskal
  • karamellmüsli

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Lägg dem i kallt vatten tillsammans med citronsaften. ta upp och lägg äppeltärningarna på en handduk så att de får rinna av.
  2. Smält smöret i en stekpanna tills det är nästan gyllene. Lägg i äppeltärningarna och stek dem försiktigt i pannan 1 minut. Strö över sockret och skaka runt tills de smält och bildat en yta runt äppeltärningarna. Häll genast upp på en plåt för att svalna. Fördela äppletärningar i mördegsskalen.
  3. Hä'll över lte av den äppelsås som finns kvar i pannan samt strö över karamellmüsli.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept