Brylé i glas med havtornscrème

Från Nyhetsmorgon

Havstornsbär är väldigt rika på C-vitamin och är riktigt syrliga. Smaken passar fint till den milda, söta brylén.

17 januari 2008
Visa mer
8h
4

Du behöver

Brylé:

  • 600 g grädde
  • 150 g mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 155 g socker
  • 160 g äggula

Havtornscrème:

  • 0,5 kg havtornspuré
  • 150 g socker
  • 2,5 blad gelatin
  • 15 g pektin
  • 15 g havtornsvodka
  • 4,5 g vinsyra

Gör så här

  1. Koka upp havtornspurén med 140 gram socker. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
  2. Blanda pektinet med resterande socker och häll i den kokande purén. Låt koka 2 minuter.
  3. Blanda vodkan med vinsyran. Låt havtornspurén kallna något. Tillsätt vodkablandningen samt det urkramade gelatinet.
  4. Vispa ihop ordentligt. Låt stå över natten så blir crémen perfekt. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept