Grillade äpplen med vaniljsmör

Grillade äpplen med vaniljsmör
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Grillade äpplen med vaniljsmör

13 ingredienser

En smaskig dessert med äpplen grillade i foliepaket och serveras med krämigt vaniljsmör.

Ingredienser

portioner
  • 4 fasta äpplen
  • 4 folieark

Grillmarinad:

  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 4 msk smör, smält
  • 1 msk calvados
  • malen kanel

Topping:

  • 1 vaniljstång
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 2 msk calvados
  • 4 msk farinsocker
  • 3 msk smör, rumstempererat
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Skala äpplen och kärna ur dom. Stansa ev ett hål i äpplet.
  2. Ställ ett äpple på varje folieark.
  3. Pensla med grillmarinaden (ev fyll i hålet), vik ihop till paket. Lägg på grillen, ca 5-10 minuter, 200 grader.
  4. Under tiden blanda vaniljen, apelsinskalet, sockret, calvados och smöret.
  5. När äpplet är klart ta upp ur paketet.
  6. Ställ äpplet i en djup tallrik, ha på toppingen och servera lite kall crème fraiche till.