Viltfärsbiff med svamp och kronärtskockhjärtan

4

Du behöver

  • 600 g viltfärs
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 l rensad blandsvamp (eller karljohan/kantareller)
  • 1+1 msk olivolja
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 12 små kronärtskockshjärtan
  • rivet skal av en tvättad citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk finstrimlad basilika

Gör så här

  1. Grovhacka eller skiva svampen och fräs den några min i 1 msk olja i het panna. Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan tills löken är genomskinlig utan att ta färg. Blanda ner kronärtskockhjärtan skurna i halvor och låt dem fräsa med. Rör ner citronskalet och smaka av med salt och peppar. Blanda ner den finstrimlade basilikan, men spara gärna lite till dekoration.
  3. Forma färsen till biffar och stek dem på medelvärme i smör i ca 3 min på varje sida. Servera biffarna med svampfräset och potatispuré eller kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept