Vårkyckling, primörsallad, ramslök & potatiscrème och rabarbercoulis

4

Du behöver

  • kyckling
  • 2 st vårkycklingar á 400 g
  • klarat smör
  • salt och peppar
  • 8 kvistar backtimjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • mild olivolja, extra virgin
  • Primörsallad
  • 4 vita sparris
  • 4 minimorötter
  • 2 minirättika
  • 1 dl bönor, ex. vaxböna / bryt böna
  • 4 st vaktelägg
  • 0,5 dl bondbönor
  • Rabarbercoulis
  • 100 ml olivolja
  • 3 stjälkar rabarber
  • 4 st tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • ett lagerblad
  • 0,5 dl plockade örter
  • ett par droppar citronjuice
  • ett par droppar olivolja
  • salt och peppar
  • Vinegraitte
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk mirin
  • 1 msk druvkärneolja
  • ¼ hackad vitlök
  • Ramslök & potatiscrème
  • 100 g mandelpotatis
  • 100 g crème fraiche
  • 1 tsk olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk fint strimlad ramslök

Gör så här

  1. - Skär ut brösten ur kycklingen. Skär loss klubban och trimma den så att benet blir rent. Blanda en 10 % saltlag lägg i klubborna ca 10 minuter. Gnid in kycklingbrösten med olivolja och timjan. Bryn sedan kycklingen i klarat smör gyllene runt om. Ställ klubborna i en kastrull. Häll på olivolja så att det täcker köttet. Koka sedan kycklingen i olivoljan ca 45 minuter, tills köttet lossnar från benet. Ta upp ur oljan och rosta i ugn vid servering ca 5 minuter på 150 grader.
  2. - Trimma alla grönsaker och blanchera dem i separat i kokande vatten, kyl snabbt i isvatten. Koka vakteläggen i 2,5 minut kyl i isvatten. Blanda grönsakerna med lite citron och olivolja, slunga runt precis innan servering.
  3. - Rör ihop alla ingredienser till vinegraitten.
  4. - koka mandelpotatisen och pressa den. Blanda med crème
  5. Fraiche, olivolja och krydda med salt och peppar. Rör i strimlad ramslök
  6. - koka upp vatten blanchera och skala tomaterna. Hacka dem sedan tillsammans med rabarbern. Svetta hackad schalottenlök och vitlök i olivoljan. Häll på tomater, rabarber och en nypa socker. Koka sakta i ca en timme. Mixa och sila. Förvara i kyl tills servering.
  7. Vid servering:
  8. Kör kycklingen i ugn. Dressa grönsakerna med citron och olivolja och ljumma dem lite, häll på vinegraitte. Servera med potatiscrème och coulis samt kyckling.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept