Strömming

10

Du behöver

  • Teriyakiströmming
  • 500 g rensad strömming
  • 1 msk olivolja
  • tsk ca 1 tsk salt
  • 0,5 msk sesamolja
  • 5 dl teriyakisås
  • 2 msk svarta sesamfrö eller vita sesamfrön
  • Strömming Beccaficchio
  • 1 kg strömming (28-30 filéer)
  • 4 msk pinjenötter
  • 4 msk hackade gula russin
  • 2,5 dl ströbröd
  • zest från en apelsin
  • zest från en citron
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Teriyakiströmming
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Dela strömmingsfiléerna på längden så att det bildas två filéer. Rulla strömmingen med skinnet utåt och placera i en oljad ugnsfastform. Salta försiktigt tänk på att teriyakisåsen är salt. Rör ihop sesamolja och teriyakisås, häll över strömmingen. Strö över sesamfrön. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Strömming Beccaficchio
  4. Rensa och klippfenorna av strömmingen del dem i två bitar på längden (så att man får två filéer). Smöra en ugnsfastform med olivolja. Lägg ut strömmingen på bänken.
  5. Ta fram en torr panna. Rosta pinjenötterna i pannan, när nötterna är gyllene häller man i ströbröd och rostar ytterliggare ett par sekunder. Droppa sedan i olivolja och fräs brödet så att de fastna i varandra. Ta av från värmen och blanda i russin, persilja och zest från apelsin och citron. Krydda med salt och peppar.
  6. Placera en liten sked ströbrödsblandning på varje strömming. Rulla sedan till en rulle och ställ i den ugnsfasta formen. Strö ströbrödsblandningen som blir över uppe på strömmingen och ringla olivolja över. Grädda i ugn på 150 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept