Stekt rådjurslever och palsternackspuré med currysmak

4

Du behöver

Stekt rådjurslever:

  • 300 g rådjurslever, skivad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 st smålökar, klyftade
  • 200 g små färska kantareller
  • 100 g kokta gröna linser
  • 2 msk smör
  • 4 skivor bacon

Smaksätt med:

  • 2 msk vinäger
  • 4 msk persilja, hackad
  • salt, svartpeppar

Palsternackspuré med currysmak:

  • 3 st stora palsternackor
  • 3 msk smör
  • 1 st lök, finhackad
  • 2 tsk currypulver
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Stekt rådjurslever:
  2. Stek svampen gyllenbrun, tillsätt sedan löken och vitlöken.
  3. Fräs med linserna.
  4. Håll det varmt i en skål.
  5. Salta och peppra leverskivorna.
  6. Vänd dem i mjöl.
  7. Skaka dem och stek hastigt i smör.
  8. Lägg levern på tallrik.
  9. Värm upp svampröran. Smaka av med salt, peppar, vinäger och persilja. Toppa med blandningen på levern.
  10. Lägg en klick palsternackspuré bredvid levern.
  11. Garnera med en skiva stekt bacon.
  12. Palsternackspuré med currysmak:
  13. Skala palsternackorna och skiva dem.
  14. Koka dem mjuka i mjölk med lite salt under lock på svag värme (passa så att det inte kokar över).
  15. Fräs under tiden löken i 1 msk smör tillsammans med curryn.
  16. Mixa lök- och curryblandningen med lite av mjölken från palsternackskastrullen.
  17. Ta upp palsternackorna och kör dem i en food-processor med curryblandningen.
  18. Späd med resten av mjölken till lagom konsistens.
  19. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept