Stekt rådjur på mexikanskt vis

Du behöver

  • 600 g rådjursytterfile
  • 2 msk smör
  • ---------------------------------

Sås

  • 2 st serrano chilis urkärnade och hackade
  • 1 st chipotle chili urkärnade och hackade
  • 1 st chochili som urkärnade och hackade
  • 2 msk baconfett
  • 2,5 deciliter hackad spansk lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st jalapenochili urkärnad och finhackad
  • 1,25 dl skalad hackad granny smith äpple
  • 0,5 dl hackad rostad mandel
  • 0,5 dl hackad rostad crashewsnötter
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 krm muskot
  • 1 krm kanel
  • 4 st torkade aprikoser
  • 0,5 dl gula russin
  • 0,5 dl torkade körsbär
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 tsk färsk oregano
  • 2 st timjankvistar
  • 60 g mörk 100% choklad

Gör så här

  1. Lägg serrano chipotle och anchochili och rosta dem på medelvärme i en gjutjärnspanna till dom är mörka tillsätt baconfett lök vitlök jalapenochili och äpple fräs tills äpplen är mjuka tillsätt mandel cashewnötter, sesam nejlikor muskot muskotblomma och kanel fräs ytterliggare tills nötterna börjar dofta
  2. Tillsätt buljongen oregano och timjan koka ca 15 min Tillsätt choklad och koka ytterligare 20 min Kör i mixer tills den är slät Sila smaka av med salt och peppar
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept