Stekt gäddfilé med rostade rotfrukter

4

Du behöver

  • 750 g gäddfilé
  • salt och peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk vinäger
  • 1 stor skalad, urkärnad och tärnad tomat
  • 1 äpple, skalat, urkärnat och tärnat
  • saften av 0.5 citron
  • några stänk tabasco
  • Rostade rotfrukter:
  • 2 morötter, skalade
  • 2 palsternackor, delade på längden
  • 10 smålökar, eller 2 stora schalottenlökar
  • 6 potatisar
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 knippe ruccolasallad

Gör så här

  1. Gäddfilé:
  2. Salta och peppra gäddfiléerna och stek i smör.
  3. Värm ketchup och vinäger, lägg i äpple och tomat tillsammans med tabasco och citron. Rör om.
  4. Rostade rotfrukter:
  5. Skala allt och skär rotfrukterna i olika former. Lägg på en panna med lite olja, salt och peppar. Kör i ugnen, beroende på tjocklek, 20-30 min i 200 grader.
  6. Servering:
  7. Smula ihop fetaosten med ruccolan. Lägg rotfrukterna på tallrik, gäddan ovanpå och lägg sallad och den varma ketchupsåsen bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept