Stekt blodkorv med potatissallad och grönsallad

4

Du behöver

Potatissallad:

  • 400 gr potatis med skal
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk stark senap
  • salt och peppar
  • 4 skivade salladslökar
  • 4 rädisor, tärnade
  • 1,5 dl vegetabilisk olja
  • Grönsallad:
  • 100 g blandad sallad putsad och sköljd
  • eller salladsskott
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • salt peppar
  • 400 g skivad blodkorv eller annan rökt korv
  • 4 stora schalottenlökar

Gör så här

  1. Koka potatisen och skala den medan den är varm. Skiva den och blanda alla ingredienser till dressingen. Häll den över potatisen och den skivade salladslöken och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda dressingen till grönsalladen.
  3. Stek löken i mycket smör, så att den nästan blir friterad
  4. Därefter stekts korven.
  5. Blanda sist salladen eller skotten med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept